Във връзка с повдигнато обвинение за престъпление по служба, директорът на областната дирекция по безопасност на храните в Добрич д-р Розалина Брайкова е отстранена от длъжност.  Това съобщиха снощи от пресцентъра на министерството на земеделието, храните и горите.

Срещу д-р Брайкова е образувано дисциплинарно дело във връзка с обвинение за причиняване на финансови загуби, пропуснати ползи и неимуществени вреди на юридическо лице, както и за уронване на авторитета на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/.

Припомняме, че в началото на седмицата бяха повдигнати шест обвинения срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, организатор на станалия известен под името „суджук гейт“, който изнудва бизнесмен от Добрич за 4 тона суджук с мотива, че го иска за премиера.

В хода на разследването срещу Мартинов, прокурорите от Специализирано звено „Антикорупция“ при Софийска градска прокуратура са събрали доказателства за извършени престъпления по служба и спрямо директора на областна дирекция по безопасност на храните в Добрич Розалина Брайкова.

Брайкова също е привлечена към наказателна отговорност. Тя е обвинена за това, че на 13 юли тази година в качеството си на директор на ОБДХ – Добрич е нарушила служебните си задължения, като е издала Заповед за спиране от експлоатация на обект на частно дружество, с цел да причини вреда. Дружеството е собственост на лицето, което е сигнализирало прокуратурата за извършената престъпна дейност на депутата Мартинов. Въпросното лице е и основен свидетел по делото.

След отстраняването на д-р Брайкова, със заповед на изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев, за директор на ОДБХ – Добрич е определен временно да изпълнява длъжността д-р Даниел Денев.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име