Всички 11 ученици, които участваха в изработването на стенописа, получиха благодарствени грамоти и пособия  за  рисуване, които им връчи проф. Стефан Желев.

Ученици от 7 „д“клас от СУ „Сава Доброплодни“ изработиха стенопис в сградата на областна администрация – Шумен, изобразяващ най-важните за региона обекти от културно-историческото наследство.  Така децата се включиха в инициативата „Съединението прави силата-Българското председателство на Съвета на Европейския съюз“, посветена на предстоящото българско председателство и на 10-та годишнина от членството на България в Европейския съюз.

На стенописа, разположен на втория етаж в сградата, са изобразени Паметник „Създатели на българската държава“, Шуменската крепост, народно читалище „Добри Войников“, Драматично-куклен театър „Васил Друмев“, Златната църква от Велики Преслав и Голямата базилика от Първата българска столица Плиска.

Тази вечер децата бяха поздравени от областния управител проф. Стефан Желев и от директора на училището Албена Иванова-Неделчева за желанието и амбицията, с която се включиха в тази инициатива.  Всичките 11 ученици, които участваха в изработването на стенописа, получиха благодарствени грамоти и пособия  за  рисуване, които им връчи проф. Стефан Желев.  На тържеството присъстваха учителят на децата Деница Спасова, заместник-областните управители Петко Шаренков и Ширин Вели, родители.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име