Хитовата комедия „Швейк“ на театър „Българска армия“ гостува в Шумен на 3 април от 19 ч. в Младежки дом с участието на брилянтния тандем Герасим Георгиев-Геро и Валентин Танев. Ето какво казва за спектакъла авторът Юрий Дачев:

„Напоследък все по-често търся на сцената герои, с които да ми се прииска да изпием заедно по чаша бира и да си побъбрим. Хамлет не е сред тях, Едип още по-малко. Виж, Швейк е друга работа. Затова го извиках от страниците на Хашек.
Добър до глупост, а не добър от глупост. Добър и велик, велик с добротата си. Швейк е преживял всички патила на света. Войни, кризи, лицемерни величества, похотливи хазяйки, доносници и попове… И продължава да крачи, непрекъснато затягайки колана на войнишкия панталон, който не му е по мярка. Препъва се и кани наляво и надясно на чаша бира в шест часа след войната…
Да, много искам да пия бира с Швейк. Сега! Не в шест часа след поредната катастрофа, в която са ни натикали гадните умници, които подреждат света и живота ни. Сега! Да слушам историите му, да пия бира и кураж, а около нас философски да лаят неговите прекрасни куци кучета… Искам да го слушам дълго. Затова, келнер, за да не се разкарвате, донесете направо по три бири!“.
Билети за постановката се продават на касата на Младежкия дом.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име