Конкурси за директори ще се състоят за всички новообразувани общински предприятия в Търговище. Това е необходимо във връзка с преобразуването им и приемането на правилници за устройството и дейността им от Общинския съвет. Според тях кметът на общината назначава директора на общинското предприятие след провеждане на конкурс и сключва индивидуален трудов договор с него, информираха от пресцентъра на местната администрация.

Конкурси за директори вече са обявени за общинските предприятия „Детско и ученическо хранене“ и БКС.  И за двете длъжности се изисква висше образование и управленски опит.  За „Детско и ученическо хранене“ той е 2 години, а за БКС – 3 години.  Допуснатите по документи кандидати ще се явят на писмен, практически изпит и интервю. Кандидатите за директор на „Детско и ученическо хранене“ трябва да представят и писмена концепция за развитието на предприятието за период от 3 години. Крайният срок за кандидатстване за „Детско и ученическо хранене“ е 23 март, а за БКС – 16 април, обясниха от администрацията.

Предстои конкурс за заемане на длъжността директор да бъде обявен и за общинско предприятие „Обреди“, след преобразуването му считано от 1 април.  Всички новосъздадени предприятия в община Търговище са със запазена структурата, персонал и предмет на дейност.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име