„Бъки“ победи гостуващия „Свиленград“ с 33:28 (18:16) в среща от предпоследния пети кръг от втората фаза на женското хандбално първенство.  С успеха габровки си гарантираха и място в Суперфинала за титлата, след като събраха 11 точки и оглавиха еднолично класирането преди последните срещи, пред шампионка „Етър 64“ с 9 точки, “Свиленград“ с 8 точки и „Шумен“ с 2 точки.

В последния кръг „Бъки“ гостува на „Етър“, като великотърновки се нуждаят от задължителна победа, за да продължат защитата на титлата си, тъй като „Свиленград“ приема аутсайдера в четворката „Шумен“.  „Свиленград“, който през миналия месец спечели купата на България след успех на финала именно над „Бъки“, започна добре и водеше до средата на първото полувреме, когато домакините успяха да изравнят при 10:10. Последваха няколко равностойни минути, но постепенно габровки овладяха инициативата и дръпнаха със 17:12 четири минути преди почивката.

Възпитаничките на Тефик Парафитов намалиха изоставането си до 2 гола на почивката, а през втората част разликата се поддържаше 2-3 попадения в полза на „Бъки“. Малко след средата на втората част габровки успяха да отворят преднина от 5 гола при 27:22 в 48-ата минути и до края запазиха аванса си, за да триумфират. Лидия Ковачева се разписа 10 пъти за домакините, а Мадлен Тодорова добави 7 попадения. За „Свиленград“  Кристина Миланова завърши с 10 гола.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име