Снимки ФК Олимпия, фейсбук

Катастрофа между минибус с шуменска регистрация, превозващ състезателките на футболен клуб „Олимпия“ и лек автомобил „Мазда“ стана снощи близо до село Добри дял, до разклона за Лясковец, съобщи президентът на ФК „Олимпия“ Панайотис Папас.  В микробуса са пътували всички футболистки на ФК“Олимпия“(Шумен), които в неделя на обяд играха мач с НСА (София) от Държавното първенство по футбол за жени.

След пътния инцидент всички състезатели са откарани за преглед в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица. Веднага след като е научил за инцидента, на място е пристигнал председателят на ЗС на БФС-Велико Търново Бончо Генчев, бивш национален състезател по футбол, който е оказал голямо съдействие за своевременното извозване на пострадалите състезателки до болницата в Горна Оряховица. Там на всички пострадали футболистки е оказана съответната медицинска помощ, а в ранните часове на понеделник всички състезателки са прибрани от своите родители в Шумен.

Сигналът за инцидента е подаден в ОДМВР – Велико Търново около 20,20 часа в неделя. Катастрофата е станала след разклона за село Добри дял в близост до разклона за Лясковец, в непосредствена близост до товарният вход на военният завод „Аркус“. Шофьорът на лекия автомобил „Мазда“ започнал изпреварване, но не е успял да се прибере в лентата си, и е ударил калника на микробуса. Пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни – съобщи говорителя на ОДМВР-Велико Търново Марияна Христова.

Днес момичетата от клуба благодариха на своя шофьор за адекватната му реакция. Ето какво се казва в публикацията на ФК „Олимпия“:

„Вчера около 20.00 часа на връщане от футболен мач в София от 16-ти кръг на Държавното Първенство по футбол за жени, женският отбор на ФК „Олимпия Шумен“ около разклона за Лясковец претърпя сериозен пътен инцидент. Футболистките и треньорите ни оцеляха благодарение на изключително адекватната реакция на нашия шофьор Ерджан Алиев, който предотврати голяма трагедия. Използваме случая да му благодарим от все сърце за това, че спаси 13 човешки живота.

Апелираме, молим – хора като седнете зад волана мислете и пазете себе си и другите на пътя, защото всеки го очакват да се върне жив и здрав у дома.

Конкретно за инцидента снощи – автобусът ни беше засечен от лек автомобил Мазда с великотърновска регистрация с 19 годишен водач, който предприе изпреварване на колона автомобили с изключително висока скорост (над 150 км/час). За да избегне челният удар, нашият шофьор избяга в банкета на пътя, като освободи нашето платно за движение. За съжаление бяхме ударени странично и буса се обърна извън пътя. Спирачният път на Маздата беше над 120 метра.

Най – хубавото от всичко е, че при тази ситуация нашите футболистки и треньори се разминаха сравнително леко, благодарение най- вече на реакцията на нашия шофьор. Не пожелаваме на никого да преживее ужасът който изживяхме докато извадим децата от буса.

Искаме да изразим нашата благодарност за бързата реакция на МВР и РПУ Горна Оряховица, на медиците на Бърза Помощ и Спещна Медицинска Помош в болницата в Горна Оряховица. Няколко патрулки и линейки пристигнаха на мястото на катастрофата в рамките на 5 минути след нея и съдействаха на нашите ранени футболистки да ги транспортират до Горна Оряховица.

Благодарим на нашия треньор Димитър Димитров, който самоотвержено и хладнокръвно помогна за спасяването и изваждането на нашите момичета.

Също така благодарим на десетките шофьори на преминаващите автомобили и камиони, които веднага спряха и помогнаха да извадим нашите момичета от автобуса.

Благодарим също на Бончо Генчев – председател на зоналния съвет на БФС – Велико Търново и на Александър Шатровски – секретар на Аматьорската Футболна Лига при БФС за съдействието.

И за край на този наш пост искаме отново да изкажем благодарност на нашия шофьор Ерджан Алиев, за това че с професионалната си реакция предотврати много голяма трагедия.

БЛАГОДАРИМ ВИ!“

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име