В 6 ч. утре започва 24-часова специализирана полицейска операция по контрол на скоростта, която ще се проведе на територията на ОДМВР – Шумен, предупредиха от областната дирекция.  По време на акцията ще се осъществява контрол в населените места, главни пътища, магистрала Хемус и по третокласните пътища в региона. Основната цел на 24-часовия контрол на скоростта е да се намалят пътните произшествия. Контролът на скоростта ще се осъществява както на участъците с концентрация на произшествия, така и в районите около училища, детски градини и участъци, които позволяват управление на моторни превозни средства с висока скорост.

През месец март на територията на ОДМВР- Шумен са установени общо 2294 нарушения на скоростните режими. Наложени са 2289 глоби с фиш, съставени са и 5 акта. Най-много – 2002, са издадените фишове за превишение на скоростта с до 30 км/ час над максимално позволената. Със скорост над 50 км/ час от позволената са засечени 28 водачи.  56 от нарушенията на водачите са били за нарушения на скоростните режими със скорост от 41-50 км/ час от максимално допустимата, а 208 са се движили с превишение на скоростта между 31 и 40 км/ час над максимално разрешената.

През март за неправилно паркиране са санкционирани 827 водачи. Установени са 33, които са седнали да управляват превозно средство след употреба на алкохол. От тях с концентрация над 0,5 до 0,8 промила включително са петима водачи, над 0,8 до 1, 2 промила са установени шестима, а с промили над 1,2 са били 19 от проверените водачи. Трима са отказали да бъдат тествани с технически средства, двама са управлявали след употреба на наркотични вещества или техни аналози, други двама са отказали да бъдат тествани за употреба на наркотични вещества.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име