Децата от ДГ "Снежанка" бяха сред първите в инициативата. Снимки община Търговище

С акции за почистване на дворовете в учебните заведения започна Седмицата на Земята в община Търговище. Стартът на поредицата екоинициативи беше вчера, когато 195 деца от детска градина №2 „Осми март“ почистиха алеите и кътовете за игра в детското заведение.

Възпитаниците на детска градина №7 „Снежанка“ освен за двора, се погрижиха и за чистотата в района на забавачката.  Акции се проведоха също в детски градини  №3 „Здравец“ и №1 „Веселушко“.  В първия ден на седмицата стартираха и инициативите във II СУ „Проф. Никола Маринов“ и II ОУ „Никола Вапцаров“.

Учениците от второ СУ „Проф. Н. Маринов“

8 детски градини и 8 училища от община Търговище ще се включат с различни екологични дейности в Седмицата на Земята, информираха от пресцентъра на общинската администрация. Планирани са екоработилници, изложби, създаване на екокътове, образователни дискусии, засяване на цветя, билки и дървета. Предвидени са и конкурси за рисунка и различни спортни събития.

На 20 април от 17 ч. Седмицата на Земята ще бъде отбелязана с концерт пред сградата на местната администрация. Тогава ще бъдат наградени и победителите от конкурсите на Общината за най-привлекателно околоблоково пространство и най-добре поддържано дворно пространство в учебните заведения.  При лоши метеорологични условия концертът ще се проведе в кафе-театъра на читалището.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име