Днес работници отново разровиха паветата по ул. Цар Освободител. За трети път...

За трети път – официално – се пренареждат паветата по шуменската улица „Цар Освободител“ в отсечката между ОББ и „Оборище“.  „Какво ги ровят тези павета, злато ли търсят под тях?“, възмущават се живеещите и работещите по улицата, които се оплакват, че от две години не могат да дишат от прахоляци и мръсотия.

„Преди това при мандата на Красимир Костов изровиха улицата един или два пъти, сега при Любомир Христов вече два пъти я пренареждат, а днес отново цъфнаха работници и извадиха паветата“, възмущават се хората от „Цар Освободител“.  Те вече са изгубили точния брой на пренарежданията, но са сигурни, че след всяко следващо подновяване паветата стават все по-малко.

Вярно е, че пак пренареждаме паветата, потвърдиха от общината и пресметнаха, че това се случва за трети път.  Злополучната настилка беше подменена първо по проекта „Оттука започва България“, но изпълнението беше некачествено и надзорът отказа да приеме обекта, припомниха от пресцентъра на общината.

Окопите по ул. „Цар Освободител“ днес.

Фирмата-изпълнител „Билдингстрой“ пренаредила за втори път паветата, но изпълнението отново било некачествено, обясниха от общината.  По тази причина сегашният кметски екип задържал банковата гаранция по проекта и обявил обществена поръчка за ново пренареждане на паветата.  „Сега ремонтът се извършва с банковата гаранция на фирма „Билдингстрой“ и общината не дава нито лев“, подчертаха от кметството.

Според уверенията на общината, това трябва да е последното пренареждане на злополучните павета по „Цар Освободител“. Дано този път да случим на майстори…

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име