"Нестинари", ДТ - Разград, 19 ч., основна сцена

„Великденско вино“ на театър „Възраждане“ и „Нестинари“ на разградския драматичен театър и театрално-музикалния център в Разград са двете постановки, които ще видим на шуменска сцена тази вечер в рамките на Друмевите театрални празници.

„Великденско вино“ от Константин Илиев е постановка на Весела Василева. В спектакъла участват Свежен Младенов и Йордан Ръсин.  Ловеч, Великден сутринта.  Църквата „Успение Богородично“ е празна и литургията не може да се състои. Виното, Христовата кръв и хлябът, Христовата плът няма на кого да бъдат раздадени. Верен или неверен, слухът, че именно поп Кръстьо Никифоров е предателят на Левски, е накарал всички жители на града да отидат в другата църква. Поп Кръстьо е сам със своя ням клисар. Изправен пред факта на общественото отхвърляне, но и пред друг – голямата вероятност да бъде убит, той трябва да действа. Трябва да узнае и разясни – за себе си и за целия отсъстващ свят – как и защо е извършено предателството. Защо е извършено предателството? Къде се пречупва духът и къде душата се оказва по-слаба от характера? На този въпрос се опитва да отговори и представлението. Постановката е от 17 ч. в Камерна зала.

„Великденско вино“, 17 ч., Камерна зала

В рамките на съпътстващата програма, от 19 ч. на основна сцена зрителите могат да гледат „Нестинари“ на театрално-музикален център – Разград и ДТ „Антон Страшимиров“. Режисьор и сценограф е Димитър Димитров.

20 години по-късно. Възкръсва осъвременен един забележителен спектакъл, оставил ярка следа в сърцата на зрителите и в историята на Драматичен театър „Антон Страшимиров”. Посветен е на 70-годишния юбилей на театъра. Той е създаден по текст, писан специално за нашите актьори. Преживейте една мистична импресия, която ще ви пренесе в бленувани светове, там, където любовта и доброто вечно водят неравна битка с омразата и злото – така колективът на разградския театър анонсира своя спектакъл.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име