Журито обявява наградите на театралния фестивал Нова българска драма

Актьорите Захари Бахаров и Ирина Митева спечелиха наградите в категорията най-добра мъжка и най-добра женска роля на 28-то издание на международния фестивал „Друмеви театрални празници“. Постановката „Нирвана“ получи награда за цялостен спектакъл.

Фестивалът беше закрит тази вечер с постановката „Шастливеца“ на сатиричния театър „Алеко Константинов“. След спектакъла председателят на фестивалното жури Ириней Константинов обяви победителите.

В направление „Авторски прочит“ не се присъжда награда за драматургия.  Журито присъжда две поощрения за: „На перваза” на Сабина Стефанова и „Да се преструваш е прекрасно” на Петър Влайков.

В направление „Преглед на спектакли“ се присъждат следните награди:

Награда за цялостен спектакъл – „Нирвана“от Константин Илиев на  ДКТ “В. Друмев ” – Шумен

Награда за режисура  – Дамян Тенев за спектакъла “Една торба барут ”по Йордан Йовков на ДТ “Стефан Киров” –  Сливен

Награда за сценография – Светослав Кокалов за спектакъла  “Чамкория” по романа на Милен Русков  на Театър 199 “Валентин Стойчев ” – София

Награда за мъжка роля – Захари Бахаров за ролята на Бае Славе в спектакъла ”Чамкория”

Награда за женска роля – Ирина Митева за ролята на Жената в спектакъла “Нирвана” на ДКТ “В. Друмев”

Награда за музика не се присъжда.

Ириней Константинов благодари на своите колеги от журито и на шуменския театър за организацията и традицията да поддържа един от най-добрите театрални фестивали в България, както и на публиката за подкрепата на феста.  28-то издание на фестивала беше закрито от заместник-кмета по култура и образование Найден Косев.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име