За 12-та поредна година регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен организира за децата Лятна работилница за изкуство с различни творчески ателиета и клубове.

В периода 4-8 юни децата на възраст 7-14 години ще могат да се включат в заниманията на Фотоателие „Малки зелени патрули в Шумен”, в рамките на което ще направят първите си стъпки в света на фотографското изкуство.

В две групи – от 11 до 15 юни и от 23 до 27 юли ще се проведат заниманията на Клуб „За парите и още нещо”, в който могат да се запишат деца от 6 до 10 години, като идеята е в забавна форма те да придобият полезни знания за това откъде идват парите в семейството, какво е приход и разход, пенсия и стипендия, как да се харчи разумно, как да се спестява и защо е важно това.

Също в две групи – от 18 до 22 юни за деца във възрастовата група 7-10 години и от 9 до 13 юли за деца от 10 до 14 години ще се осъществят и заниманията на Клуб „Роботко”, в който малчуганите ще направят първите си стъпки в света на програмирането и цифровата трансформация с помощта на роботчетата Финч, дарени на библиотеката от Посолството на САЩ.

От 25 до 29 юни библиотеката организира за шуменските деца на възраст между 9 и 14 години „Фешън ателие” за изработване на модни аксесоари и колажи от модни скици, от 2 до 6 юли – „Етноателие” за деца от 10 до 14 години, в рамките на което са предвидени приложни занимания по темата роден край.

От 16 до 20 юли ще са заниманията в приложното ателие „Декупаж”, което ще приема деца във възрастовата група 8-14 години.

През август работилницата ще продължи с „Литературно ателие” за творческо писане – от 6 до 10 август за деца от 8 до 14 години и с Клуб „Карате” – от 13 до 24 август за деца от 7 до 14 години.  По традиция Детската работилница за изкуство ще бъде закрита в последния августовски ден с изложба базар на изработени от децата изделия и с детско парти.

Заниманията във всички клубове и ателиета са безплатни, като единственото условие е децата да са читатели на библиотеката.  Записването за ателие или клуб се осъществява на място, в Детски отдел на библиотеката, от възрастен член на семейството, като всяка група ще приема до десет деца.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име