Вицепрезидентът Илияна Йотова e приела поканата на кмета д-р Александър Горчев да гостува в града на 24 май и да участва в празничното ученическо шествие. Кметът е получил потвърждение за нейното посещение, което е част от  пътуването на вицепрезидента по стъпките на светите братя Кирил и Методий и техните ученици. Обиколката на Илияна Йотова започва на 19 май от Чехия и Словения и ще завърши на 24 май във Велики Преслав. В старата столица вицепрезидентът ще се срещне най-напред с ученици и учители от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. След това гостът ще участва в училищното шествие, което ще завърши на централния градски площад. Там, след откриване на празничната програма, Илияна Йотова ще връчи наградата „Златен век“ на тазгодишния й носител. Тя ще награди отличниците на випуска и отличения за педагог на годината.

Посещението на вицепрезидента е свързано и с юбилейната за Велики Преслав годишнина от обявяването на града за столица на България преди 1125 г., чието официално отбелязване ще бъде през септември.

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше в старата столица и археологическия музей „Велики Преслав“  през март 2017 г. за участие във форума „Чудесата на България“. Сега г-жа Йотова се очаква отново да посети музея, заради експонираното в него, след реставрация, Златно съкровище.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име