17 май 2018 г. работниците от шуменския екарисаж протестират пред областната управа срещу спирането на предприятието. Снимка Радиан.бг

Работниците от Шуменския екарисаж днес отново излязоха на протест пред областната управа срещу затварянето на предприятието.  Мярката е наложена от Областната инспекция по безопасност на храните.

Десетки работници излязоха на протеста носейки плакати  „Не ни правете на безработни умишлено!“.  Те настояват и за изплащане на близо 5 млн. лв. които държавата дължи на дружеството за предходни години. Екарисажът обжалва три заповеди за спиране дейността. Делата се гледаха в Административният съд. Според забраните, издадени през април, липсва акт за въвеждане в експлоатация на целия обект по Закона за устройство на територията и удостоверенията за дейност трябва да се обезсилят.  Адвокатът на екарисажа Генчо Гатев заяви, че в дружеството няма никакви нарушения, а издаването на тези заповеди и на още една – от 4 май, обслужва интересите на мобилните инсенератори и  има за цел да се доведе дружеството до фалит.

В момента собственикът на Шуменския екарисаж Мирослав Александров е на среща със зам. областния управител Петко Шаренков, за да разговарят по проблемите.

Очаквайте подробности.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име