"Не ни правете безработни умишлено" пише на плакатите, с които работниците от шуменския екарисаж излязоха на протест пред областната управа.

Работниците от Шуменския екарисаж днес отново излязоха на протест пред областната управа срещу затварянето на предприятието.  Мярката е наложена от Областната инспекция по безопасност на храните.

Десетки работници излязоха на протеста носейки плакати  „Не ни правете на безработни умишлено!“.  Те настояват и за изплащане на близо 5 млн. лв. които държавата дължи на дружеството за предходни години. Екарисажът обжалва три заповеди за спиране дейността. Делата се гледаха в Административният съд. Според забраните, издадени през април, липсва акт за въвеждане в експлоатация на целия обект по Закона за устройство на територията и удостоверенията за дейност трябва да се обезсилят.  Адвокатът на екарисажа Генчо Гатев заяви, че в дружеството няма никакви нарушения, а издаването на тези заповеди и на още една – от 4 май, обслужва интересите на мобилните инсенератори и  има за цел да се доведе дружеството до фалит.

В момента собственикът на Шуменския екарисаж Мирослав Александров е на среща със зам. областния управител Петко Шаренков, за да разговарят по проблемите.

Очаквайте подробности.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име