Организаторите на "Шумен-рок" Димитър Димитров /вдясно/, Александър Бакалов и Рени Хараланова

Между 2000 и 3000 зрители се очакват около сцената на всеки концерт на рок-фестивала в Шумен, който ще се проведе на 15 и 16 юни. Специално за събитието в града ще пристигнат фенове от Гърция, Румъния и Русия. Това съобщиха на брифинг днес организаторите на феста Димитър Димитров и Александър Бакалов от сдружение „Рок общество“.

В подготовката на събитието помагат община Шумен и двата шуменски мотоклуба, на които организаторите изказаха специални благодарности.  За многобройните гости на „Шумен-рок“ ще бъдат изградени три палаткови лагера близо до информационния център на паметник „Създатели на българската държава“. Концертите ще се провеждат на паркинга между обсерваторията и кафето, където ще бъде изградена голяма сцена за изпълнителите.  През двата концертни дни е осигурено присъствие на полиция, пожарна и линейки, организаторите са се погрижили за кетъринг и тоалетни за зрителите.

Паркингът, на който ще се изнасят концертите, ще бъде ограден с метални заграждения и публиката ще влиза вътре през специален ръкав. На място преди концертите ще работи и каса за продажба на билети. В двата дни на фестивала към паметника ще бъде въведено еднопосочно движение за автомобили. Ограничението влиза в сила от 14 ч. на 15 юни до 3 ч. на 16 юни и от 14 ч. на 16 юни до 3 ч. на 17 юни.   В четвъртък още сутринта започва изграждането на сцената, а първите зрители се очаква да пристигнат на 15 юни сутринта.

„Фестивалът „Шумен-рок“ за нас е най-важното събитие. Докато подготвяхме феста обаче установихме, че рокът освен свобода, е и много скъпо удоволствие, затова искаме да изкажем огромна благодарност на община Шумен за съдействието“, заявиха организаторите на фестивала.

„На този фестивал няма случайни групи, всички банди правят много качествена музика и се надявам хората да ни харесат и да ни подкрепят, за да можем следващата година пак да направим рок фестивал“, коментира Александър Бакалов.

Участниците и програмата по часове можете да видите тук http://radian.bg/2018/06/10/shumen-stava-rok-stolitsa-za-dva-dni-17-bandi-idvat-za-nay-mashtabnia-festival-na-balgarska-rok-produktsia/

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име