Блокът на ул. "Г. Бенковски" в търговище

С тържествен водосвет днес приключиха дейностите по саниране на жилищния блок на ул. „Георги Бенковски“ 7 в Търговище, който беше обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.  По покана на живеещите в блока, на водосвета присъстваха кметът д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, зам.-кметът Митко Панайотов и секретарят на общината Христалина Халачева.

„Радостно е, че хората в блока са едни от тези, които повярваха в програмата за саниране и благодарение на нея сега имате по-уютни домове. Уверен съм, че с въвеждане на мерките за енергийна ефективност чувствително ще намалеят и разходите за отопление, каквато е и целта на програмата“, каза д-р Димитров.

Водосвет за санирания блок

Над 850 000 лв. са вложени в обновяването на блока, в който има общо 72 апартамента.  Ремонтните дейности включват поставяне на топлоизолация на външните стени и покрива на сградата, подмяна на старата с нова PVC дограма, подмяна на хидроизолацията, както и въвеждане на енергоспестяващо осветление в общите части.

Така строително-ремонтните дейности по 10 от общо 15 сгради, които Националната програма обхваща, са завършени. Предстои въвеждане в експлоатация на 8 от тях, а 2 обекта са с вече официално издадено разрешение за ползване. Други 3 блока пък са в напреднал етап на работа или пред приключване. Има 1 блок, чийто проект е в процес на одобрение, а друг е в процес на изготвяне. Общо 1000 са апартаментите, включени в санирането по Националната програма в Търговище.

В Търговище има 28 сдружения на собственици по Националната програма, а от 2016 г. 4 сдружения чакат сключване на договор с Българската банка за развитие.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име