Предсрочни парламентарни избори със сигурност ще има, тъй като управляващата коалиция не може да си свърши работата. Това заяви на пресконференция в Шумен лидерът на движение „България на гражданите“ Димитър Делчев.  Според него, предсрочните избори може да са още тази есен или през пролетта, но ще бъдат в рамките на следващата една година. Затова ДБГ призовава за обединение на демократичната общност, която може да излъчи алтернатива на сегашните управляващи.

Държавността се разпада и последният цирк с оставката на социалния министър и връщането му веднага на поста е едно от доказателствата за това, коментира Делчев. Той посочи, че управляващите от ГЕРБ и Патриотичния фронт не са успели да се справят с проблемите в социалната сфера. Управляващата коалиция явно не иска да реши тежките проблеми в държавата, а се опитва да потуши напрежението чрез кухи ПР-акции и освобождаване на министри, заяви по този повод лидерът на ДБГ.

Той смята за основателен вота на недоверие по сектор „Сигурност“, който БСП ще внесе в парламента.  Проблемите в този сектор са на най-високо място, затова ние поискахме лично премиерът да поеме отговорност за тежкото състояние на сектора, заяви Делчев. Според ДБГ обаче вотът трябва да бъде срещу всички партии в парламента, тъй като не само ГЕРБ и Патриотичния фронт, но и ДПС, и БСП са участвали във властта през последните 10 години и са отговорни за унищожаването на системата за сигурност.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име