Фикрет Индже прерязва лентата на новата апаратура в Онкоцентъра заедно със зам. кмета д-р Светлана Маркова, управителя на КОЦ д-р Сотир Караниколов и д-р Емилия Василева. Снимки Радиан.бг

Щастливо събитие събра медиците в Комплексния онкологичен център, който получи ендоскопска апаратура на стойност 63 000 лв. – дарение от Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет на „Алкомет” АД.  Той пристигна заедно със своя екип и д-р Светлана Маркова, заместник-кмет по здравеопазване в община Шумен.  В гастроентерологичното отделение, където е новото оборудване, ги посрещна ръководството на лечебното заведение и д-р Емилия Василева – началник на отделението.

От името на всички онколози и от името на пациентите специална благодарност изказа управителят на Онкоцентъра д-р Сотир Караниколов. С новото оборудване се повишава качеството на диагностика. След 14 години експлоатация и 25 ремонта старата апаратура вече е негодна за употреба. В тоя тежък момент Фикрет Индже откликна на необходимостта от модерно оборудване за гастроентеролозите.

Д-р Маркова потвърди, че благородните жестове към шуменското здравеопазване са от значение за всички в Шумен, областта и Североизточна България. Пожела повече да са дарителите като Фикрет Индже.  Трогнат от посрещането, г-н Индже напомни, че се чувства шуменец и е щастлив, когато може да помага на лекарите и техните пациенти. Той каза: „Ние дишаме въздуха на Шумен, пием водата на Шумен, бизнесът ни е тук, затова имам големи отговорности към тоя град. Да ни е честита новата апаратура!”

Гостите прерязаха лентата за новата придобивка. Д-р Василева благодари от името на колегите си за съпричастността на Фикрет Индже към проблемите на колектива. Специалистите вече са се уверили във високото качество на оборудването, с което от три седмици диагностицират и правят малки хирургични интервенции като отстраняване на полипи на стомашно-чревния тракт.  Органите се виждат в детайли, може да се маркира злокачественото образование точно и да се отстрани в най-ранен стадий.

Д-р Караниколов връчи благодарствена грамота на Фикрет Индже за дарената видеоендоскопска система – гастроскоп и видеоендоскопска платформа. За вниманието на домакините той отбеляза: „Ей това е ценно за мен! Ще се хваля на внуците си”.

Д-р Василева, д-р Караниколов и Фикрет Индже с грамотата за дарението до новата апаратура

Гастроентерологичното отделение на КОЦ-Шумен е единственото в областта, разкрито на 15 септември 2014 г. Намира се на третия етаж в най-новата сграда. В него се лекуват не само онкологични заболявания.

В отделението се приемат  пациенти с гастроентерологични заболявания по 6 клинични пътеки, освен пациентите с онкологични заболявания в терминален стадий за палиативни грижи по клинична пътека. Хоспитализират се пациенти за  диагностика и лечение на заболяванията на горния гастроинтестинален тракт; високоспециализирани интервенционални процедури при заболявания на гастроинтестиналния тракт; диагностика и лечение на Болест на Крон и Улцерозен колит; диагностика и лечение на заболявания на тънкото и дебело черво; диагностика и лечение на заболяванията на хепатобилиарната система, панкреаса и перитонеума; диагностика и лечение на хронични чернодробни заболявания;

Отделението има възможности за всички диагностични  дейности съобразно  медицинския стандарт „Гастроентерология“ –   I и II ниво  ендоскопии  и  I  и II ниво ехографии.

След официалната част Фикрет Индже разказа за успехите на фирмата си

Валентина МИНЧЕВА

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име