Криминалисти от полицейското управление в Шумен установиха и задържаха извършителки на няколко джебчийски кражби в града, извършени в периода от 10 април досега. Разследването е проведено под ръководството на прокурор от районна прокуратура. Оказва се, че двете крадли –  38-годишната Атанаска В. и 22-годишната Керанка В., са истински професионалисти в занаята и досега са „работили“ в чужбина, но там ги хванали. Едната е лежала в затвор в Англия и дори родила дете, а другата е екстрадирана от Германия. Затова двете „бизнес партньорки“ решили да се върнат да работят заедно в Шумен.

На 10 април двете джебчийки набелязали първата си жертва – възрастен мъж на 78 години, когото забелязали да тегли пари от банкомат на бул „Велики Преслав“. След като видели къде държи парите си, двете последвали жертвата си. Човекът влязъл в мъжка тоалетна на търговски обект, а двете влезли в санитарното помещение след него. 22-годишната се оплакала от болка в крака и се свлякла на земята. Мъжът, притеснен, се опитал да й окаже помощ да се изправи, а в това време 38-годишната направила опит да пребърка джобовете му и да намери парите, но не успяла.

Мъжът излязъл от търговския обект, хванал си такси, а те се качили в друг таксиметров автомобил и го проследили. Пред дома му отново разиграли сцената с болния крак. Тогава 78-годишния мъж предложил да даде от лекарство, което ползва, за да помогне на „болната“. В това време 38-годишната успяла да му пребърка връхната дреха и отнела сумата от 650 лева.

На 30 април А.В.  действала сама. Джебчийката последвала 67-годишна жена по ул. „Цар Освободител“ в града и в удобен момент извършила кражба на портмонето й със сумата от 300 лв.

Следващият случай е от 8 май. Двете в съучастие успели да извършат кражба на 600 лева от 90-годишен мъж. По обед, минути след като взел пенсията си, двете го набелязали като поредната жертва. Затворили умишлено вратата на пощенския клон, от който дядото си получил пенсията и го помолили да им помогне да подпрат врата с камък и да я оставят отворена. Докато помагал на едната, другата му намерила парите и ги взела.

На 17 май пак двете проявили изключителна наблюдателност към хората, които ползват банкомат към банка в центъра на града. Набелязали си като жертва жена, която изтеглила пари. Последвали я и в асансьор на блок на бул. “Симеон Велики“ успели да извършват кражба на портмоне със сумата от 300 лева, както и дебитна карта. Намерили пин-код, който бил написан на отделно място. След като извършили кражбата на парите, изтеглили още 400 лева от банкомат в града.

Вчера А.В. и К.В са задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Работата по документиране на престъплението продължава.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име