Авторът на единствения гол Александър Коларов, ликува след великолепното си изпълнение на прекия свободен удар.

На терена на стадион „Космос арена“ в град Самара се игра мачът от група „Е“ между съставите на Коста Рика и Сърбия. Още във 2-ата минута Ляич изпълни ъглов удар пред вратата на Коста Рика, но коварно битата топка беше избита с крак от Акоста. От своя страна нападатели на „Лос тикос“ отвърнаха на предизвикателството от страна на „Белите орли“ и отправиха два удара в очертанията на сръбската врата, които бяха отразени от вратаря Стойкович без проблем. В следващите две минути сърбите създадоха две положения пред костариканската врата, но първо центрирането на Тадич, а по-късно и ударът на Коларов бяха неточни.

В 11-ата минута след ъглов удар за Коста Рика топката бе отправена към далечната греда където непокритият Гонзалес нанесе силен удар с глава, но от 6-7 метра не уцели вратата. Две минути по-късно Митрович от дъгата на пеналта отправи плътен шут, но топката уцели тялото на защитник. Отново Митрочич в 16-ата минута след центриране отдясно на Милинкович-Савич не успя да отправи точен удар с глава и топката излезе в аут.

В 22-ата минута за грубо влизане в краката на Тадич от страна на Калво костариканецът получи жълт картон от сенегалският арбитър Маланг Диедю. Най-доброто положение се представи в 28-ата минута пред Милинкович-Савич, който в последния момент загуби равновесие и след слабия му удар с левия крак топката попадна в ръцете на излезлия да го пресрещне вратар Навас. Вратарят на „Лос тикос“ отново се прояви в 36-ата минута, когато след свободен удар вдясно от неговата врата успя с летящ плонш да избие центрираната коварно от Тадич топка. Последваха няколко силни минути за костарикансите играчи, но завършващите удари на Уреня, Гонзалес и Калво не улучиха сръбската врата. В самия край на първото полувреме, след извеждащ пас, Милинкович-Савич нанесе със задна ножица силен и точен удар, но Навас успя да избие топката от голлинията. Това положение беше санкционирано от сенегалската съдийска бригада неправилно като засада, което се видя по-късно от многобройните повторения на ситуацията.

Второто полувреме започна с тактическо надиграване в централната зона на терена. В 50-ата минута Митрович беше изведен с точен пас зад защитата на Коста Рика, но нападателят останал сам срещу вратаря не успя да го преодолее. В 55-ата минута Гузман събори пред пеналта Митрович, за което получи жълт картон и беше отсъден пряк свободен удар в полза на Сърбия. Зад топката застана Александър Коларов, който със силен и точен удар над стената порази в левия ъгъл вратата зад закъснелия плонж на Навас.

В 59-ата минута Бранислав Иваович получи жълт картон за фал срещу Венегас. В следващите двадесетина минути нямаше напрегнати моменти и пред двете врати, но тогава бяха направени множество смени и в двата отбора като за Коста Рика Боланьос смени Венегас, Кембъл влезе на мястото на Уреня, а Колендрес замени Гузман. Сърбите също направиха две смени като Костич смени Ляич, а Рукавина влезе на мястото на Тадич. В 87-ата минута след пас на Миливоевич Митрович изскочи сам срещу Навас, но защитник на Коста Рика с рискован шпагат успя да избие топката от краката на сръбския нападател. В 89-ата минута на мястото на Митрович в игра влезе Прийович. В 5-минутното продължение на мача с пропуск се „отличи“ Костич, който изведен сам срещу Навас не успя да улучи вратата.

С тази си победа „Белите орли“ оглавиха група „Е“ преди мача на Бразилия срещу Швейцария от същата група.

 

 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име