Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 19 660 000 лв. за увеличаване на заплатите на работещите в спешните структури, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Предвижда се този ресурс да бъде насочен за увеличаване на възнагражденията на персонала в центровете за спешна медицинска помощ и за осигуряване на финансови средства за спешните отделения в лечебните заведения за болнична помощ.

Като стратегическа цел в Концепцията за развитие на системата за спешна помощ е заложено подобряване на структурата чрез интеграция на двете й основни части – извънболнична и болнична спешна помощ, припомнят от МЗ. Това ще позволи непрекъсваемост на обслужването на спешния пациент, като успоредно с това е гаранция за своевременност и качество на оказваната спешна медицинска помощ.

С колко ще се увеличат възнагражденията на работещите в Спешното отделение на МБАЛ-Шумен и на екипите на 7-те филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Шумен, предстои да разберем. Дали повишението е със задна дата или от второто полугодие, също вълнува спешните медици.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име