Изпълнителите от ансамбъл "Луди млади" бяха приети от кмета Любомир Христов след завръщането си от Испания

„Гордеем се с вас! Вие прославихте нашия град, прославихте България!“ – с тези думи кметът на Шумен Любомир Христов посрещна днес златните момичета и момчета от ансамбъл „Луди млади“, които тази сутрин се върнаха от Световната купа по танци в Испания, където безапелационно спечелиха първото място. http://radian.bg/2018/06/30/zlaten-medal-za-shumenskite-ludi-mladi-na-svetovnata-kupa-po-tantsi-v-ispania/

Кметът прие в общината учениците от СУ „Сава Доброплодни“ и техния ръководител и хореограф Борис Иванов, веднага след като ансамбълът беше посрещнат с овации и в родното си училище. „Всички в Шумен се гордеем с вас!  Пожелавам ви да сте здрави и да преследвате мечтите си!“, обърна се кметът към момчетата и момичетата, които дойдоха облечени в националните си екипи и със златните медали на гърдите си.

„Каня ви първи да стъпите на сцената в Арена Шумен и да открие първия концерт в нея“, заяви Любомир Христов и спечели аплодисментите на златните „Луди млади“. Кметът обеща да даде по два пропуска на всеки от изпълнителите за концерта, с който на 21 юли ще бъде открита новата зала.

Кметът Христов благодари на хореографа Борис Иванов

„Благодаря ви! Вие възраждате българското! Вие показахте, че всичко се постига с много труд!“, благодари развълнувано кметът на учениците от състава.

Благодарности към всички изпълнители, родители, учители, спонсори и специално към общината и кмета Христов изрази хореографът Борис Иванов. „Няма как да обясня емоцията, която те завладява, когато чуеш химна на България! На седмото небе съм! Такъв успех като преподавател никога не съм постигал!“, заяви ръководителят на състава.

По-късно той разказа, че младежите са започнали подготовката си за световното още през септември и оттогава са репетирали всеки ден досега. На самите финали в Испания Борис Иванов, както и останалите ръководители, не били допуснати да гледат изпълненията от залата, а стояли в един ъгъл зад сцената. „Имаше много неща, за които да се притеснявам – дали сцената е добра, дали участниците са здрави“, припомня си днес Борис Иванов. Притесненията му не са били напразни, тъй като едно от момичетата пукнало капачка на коляното три седмици преди световното, а на самия концерт едно от момчетата получило стомашна криза. Въпреки това и двамата участвали на финалите, а всички заедно спечелиха златните медали за Шумен и за България.

Борис Иванов

Борис Иванов обясни, че е избрал танца „Ширто“, с който „Луди млади“ спечелиха златото, тъй като този танц е изключително атрактивен, богат и изпълнен с различна динамика. Сега златните изпълнители ще си починат само ден и отново започват репетиции за концерта на 21 юли в новата зала „Арена Шумен“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име