Алли куфее след като е отбелязал втория гол за Англия.

На стадион „Самара арена“ в град Самара в четвъртфинален мач, Англия не остави никакво съмнение, че е по-добрият отбор и с по един гол в двете полувремена разби мита за непробиваемата шведска защита. Този резултат беше най-малкият и „Тре крунур“ се отърва от пълен разгром.

Срещата започна с игра в центъра и липса на удари и към двете врати до десетата минута, когато Уокър отправи първия шут към вратата на Олсен, право в ръцете на стража на Швеция. Шведите отвърнаха с удар в 12-ата минута от 20 метра на Клаесон и топката мина над напречната греда на Пикфорд. В 19-ата минута Хари Кейн получи отлична топка от Стърлинг и от около 15 метра не улучи вратата. В следващите десетина минути „Трите лъва“ натикаха шведите в наказателното им поле и логичното след този натиск се случи в 30-ата минута, когато центриране на Лингард от корнер намери отлично пласираният Магуайър се извиси над шведските защитници и заби неспасяемо топката във вратата на Олсен за 0:1. След гола англичаните повишиха оборотите и създадоха няколко опасности пред Олсен и като по чудо не отбелязаха втори гол. В тези минути до края на първото полувреме шведската защита се огъваше, като най-слабото звено в нея беше десният краен защитник Крафт, който беше разминаван често от бързите Стърлинг и Ашли Йънг, а при отиграванията си шведът беше много бавен и неточен. В 45-ата минута с пас от дълбочина Хендерсон изведе Стърлинг лице в лице с Олсен, но вместо да подаде вляво на свободния Хари Кейн Стърлинг се опита да преодолее сам шведския страж, но Олсен спаси.

Втората част на мача започна без промени в двата състава. Шведите натиснаха и в 47-ата минута след отлично центриране на Аугустинсон Берг отправи силен удар с глава, но с невероятен плонж Пикфорд изби от долния ляв ъгъл на вратата си топката. В 54-ата минута Ашли Йънг от свободен удар на 35 метра от шведската врата намери Магуайър на далечната греда, който с глава подаде на Стърлинг, но той не можа да улучи вратата от няколко метра. Четири минути по-късно след многоходова комбинация на англичаните Лингард отдясно центрира на далечната греда, където Алли изскочи от дълбочина и порази мрежата на Олсен – 0:2 за „Трите лъва“.

След като в 62-ата минута Клаесон от няколко метра не успя на два пъти да порази вратата на Пикфорд, треньорът на Швеция Андерсон извърши двойна смяна. На мястото на Тойвонен влезе Гуидети, а Олсон смени Форсберг. Въпреки направените смени играта на шведите не се получаваше и само неточностите в завършващата фаза на атаката не позволиха на англичаните да вкарат трети гол. В 75-ата минута Делф смени Алли. В оставащите петнадесет минути мачът се доиграваше, като островитяните намалиха темпото, а устремът на шведите почти секна. В 87-ата минута за спречкване помежду си Магуайър и Гуидети получиха жълти картони, а 4 минути по-късно Рашфорд влезе на мястото на Стърлинг. В даденото петминутно продължение не се случи нищо съществено и последният съдийски сигнал на Бьорн Кайперс от Холандия извести класирането на Англия за полуфинала.

 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име