на брифинг днес бяха представени двете нови заглавия в афиша на шуменския театър

С две нови заглавия ще започне творческият сезон през септември на шуменския драматично-куклен театър „Васил Друмев“. В момента текат репетициите на спектакъла „Ще ти разкажа за Америка”, постановката е на автора и директор на театъра Димитър Димитров.

Абсурдната като живота комедия е писана за Красимир Ранков, когото ще видим и в главната роля. Ще му партнира друго добре известно лице от театъра и киното – Мария Статулова. В ролите на останалите герои ще се превъплътят и актьорите от трупата на шуменския театър Стефани Лечева, Валентин Василев, Микаела Берчева и Марина Мозжухина и гост актьорът Веселин Борисов. Премиерата е насрочена за 26 септември.

Днес започнаха репетициите и на постановката за най-малките зрители „Как се гони страх” от Калин Илиев. Гост – режисьор е Цвети Пеняшки, който постави „Приказка за рицаря без кон” от полската авторка Марта Гушньовска през настоящия творчески сезон.  Сценограф и кукли – Мартина Махмудиева, музика – Александър Валериев. В ролите ще видим актьорите от трупата на шуменския театър Александър Валериев, Ивана Бобойчева, Елена Атанасова и Иван-Александър Дойчев. Премиерата на детското представление е на 16 септември.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име