Магическите скали на Мадара и култовият паметник са сред най-посещаваните обекти в Шуменско. Снимка radian.bg

С 13 % се е увеличил броят на посетителите в обектите на Регионалния исторически музей в Шумен, съобщиха от РИМ.  От началото на годината над 81 100 туристи са посетили забележителности в Шуменско, за същия период на 2017 г. броят им е бил 71 676.

Традиционно най-посещавани са двата национални историко-археологически резервата Плиска и Мадара. Там се отчита и най-голям ръст на визитите.

Старините на първата българска столица са разгледани от 30 824 туристи, които са с близо 20 % повече от предходната година, когато са били 25 921.

От началото на януари до края на юни култовото средище Мадара е разгледано от 34 149 посетители, което е с около 15 % повече от миналата година.

Увеличават се посещенията и на къща музей „Панайот Волов“ и музеен комплекс „Панчо Владигеров“ в Шумен. Задържа се интересът към централната експозиция и историко-археологическия резерват Шуменска крепост.

Особено изразена е тенденцията за повишаване на посещенията в обектите през последните два месеца. В сравнение с 2017 г. броят на туристите нараства съответно с 25 % за юни и с 20 % за май.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име