Три момчета на 10 и на 7 години от Шумен са извършили истински погром в автокъща, докато се опитвали да се научат да карат кола. Момчетата успели да унищожат или да повредят 5 автомобила, преди да бъдат разкрити, съобщиха от полицията.  Те потрошили стъкло на лек автомобил „БМВ“, десен фар и броня на товарен автомобил Ивеко “Дейли“, калници и брони на лек автомобил Деу “Нубира“, задна броня на лек автомобил Фолксваген „Голф“, задна дясна врата и калник на лек автомобил Ауди „А6“.  Автомобилите са собственост на двама мъже, притежатели на автокъщи, които се намират на обща площадка на бул. “Ришки проход“ в Шумен.

Всичко започнало в неделния ден, когато малолетните момчета решили да посетят една от автокъщите и да намерят автомобил, за „да се научат да шофират“. Първо видели паркирано БМВ. Опитали да влязат в автомобила да го карат. Счупили му стъклото, търсили ключ, за да го запалят. След като не намерили, се прехвърлили на други автомобили.

Успели да подкарат товарен автомобил Ивеко, с него удрaрили паркираните около него коли. Прехвърлили се на Форд “Транзит“, но краткият им курс на шофиране приключил със затъване в калта. След като закъсали, момчетата се върнали в автокъщата и подкарали други два микробуса. За щастие закъсалият в калта бус им попречил да излязат от автокъщата. След като не успели, решили да се приберат по домовете си и да се  върнат на следващия ден, за да си продължат „обучението по шофиране“.

Сутринта на 9 юли около 9.30 часа единият от собствениците на автокъщата забелязал три момчета, които правели опит да се качат в един от автомобилите. Подал сигнал в полицията. На място било установено едното момче, на 10 години. Малко по-късно са установени и съучастниците му –  още едно момче на 10 години и 7-годишният му брат. Тримата са разпитани. На място бил извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на прокурор от РП- Шумен.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име