Тази сутрин в 7.20 ч. в оперативния дежурен център на службата за пожарна безопасност в Търговище е получен сигнал от тел. 112 за възникнал теч на газ пропан бутан от цистерна на спряла за редовна проверка на гара Славяново, община Попово, товарна влакова композиция, която е пътувала в посока София. Своевременно на мястото на инцидента са пристигнали екипи на РСПБЗН-Попово.

Движението на автомобили в участъка от с. Медовина до с. Славяново е било временно преустановено и се е регулирало от служители на РУ-Попово. Незабавно са били евакуирани работещи на жп гара Славяново или намиращи се там граждани, както и живеещите в къщите в близост.

Благодарение на бързите и компетентни професионални действия на служителите на пожарната, изтичането на газ е преустановено. По първоначални данни то е причинено от техническа неизправност в една от цистерните. Няма пострадали хора. Направените от пристигнал на място екип на РДПБЗН-Търговище със специализирана техника за химическа защита замервания на въздуха сочат, че в него няма завишени нива на пропан бутан и няма опасност за гражданите.  Движението на автомобили в споменатия участък, както и на изчакващите заради инцидента на съседни гари влакове, вече е възстановено.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име