Майка и син от Велики Преслав оцеляха по чудо в тежка катастрофа по пътя между с. Тича и Котел, съобщи сайтът KOTELNEWS.  Инцидентът е станал вчера на печално известен участък със завои, където през последните десетина година са загинали 11 души. Тежкото произшествие е станало на два километра от село Тича.  Колата на семейството от Велики Преслав поднесла на мокър участък и паднала в дерето точно пред паметника на младеж от селото, който загинал на същия завой преди време.

Жената, която управлявала автомобила – Фиат Пунто с шуменска регистрация, обяснила пред репортер на сайта, че познава пътя, защото често минава по него, но цялата настилка е била мокра след дъжда. „Въпреки, че се движехме доста бавно, реших още да намаля с оглед на многото завои. С натискането на спирачките колата поднесе, последва удар в мантинелата, след което за части от секундата паднахме в дерето. Имахме късмет, че автомобила падна в реката почти по гуми и леко остана на една страна, което направи най-бързо и безопасно излизането ни от колата. Отдавам изключително значение на факта, че двамата със синът ми бяхме с предпазните колани“, обяснила жената зад волана, цитирата от KOTELNEWS.

Местните хора казват, че след всеки дъжд на това място стават катастрофи и призовават пътя да се преасфалтира. Не случайно наричат тази отсечка „завоите на смъртта“, предупреждават жителите на Котел и призовават всички шофьори да се движат с минимална скорост в този район, за да могат да извършват адекватни маневри.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име