Окръжната прокуратура в Шумен задържа за срок до 72 часа непълнолетния И.И. от Каолиново, който е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство по член 115, във връзка с член 63, ал. 2, т. 1 от НК, съобщиха от АП.

На 8 срещу 9 юни 2018 г. 17-годишният обвиняем заедно с жертвата Е. Р. /45 г./ и други свидетели по делото се събрали в дома на мъж от село Лятно.  Почерпили се с алкохол, след което домакинът изгонил жената.  Тя отишла до селския магазин, после се върнала отново в къщата, а появата й била забелязана от обвиняемия.  Той излязъл на улицата и й нанесъл побой с ритници и юмруци, като я повалил на земята.  Е.Р. била настанена в болница, но на 26 юни починала вследствие на жестокия побой.

След деянието 17-годишният И.И. и майка му се преместили да живеят в Силистренско.  Той е съпричастен и към друго досъдебно производство за нанесена телесна повреда.

Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в Шуменския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо И.И.

Както ви информирахме след инцидента, младеж от Каолиново преби жена в с. Лятно и я изпрати в болница с опасност за живота. Той има висящо досъдебно производство за друг побой от края на миналата година.  През ноември 2017 г. И. И. е пребил местен пастир, на когото е счупил 6 ребра, съобщиха от полицията. По случая срещу младежа от Каолиново има разследване за средна телесна повреда.

Докато върви старото производство, на 8 юни вечерта И.И. нанесъл брутален побой с юмруци и ритници на 45-годишна жена от с. Лятно, където гостувал заедно с майка си. Скандалът се разразил след стабилна употреба на алкохол, а И.И. ставал особено агресивен, когато пиел.

Разправията започнала, когато 45-годишната жена си загубила телефона. По-късно се оказало, че апаратът е паднал в градината. Все още не е ясно какво е провокирало зверския побой, но 17-годишният И.И. нанесъл няколко юмрука в лицето на жената, а когато тя паднала на земята, продължил да я рита.

След побоя пострадалата беше настанена в болница с опасност за живота, със счупени черепно-мозъчни кости, нанесени са травми и на белия дроб, от които за съжаление почина.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име