Над 4 500 са организираните участници от община Търговище, които  потвърдиха включването си в кампанията „Да изчистим България заедно” на 15 септември, съобщиха от общинския пресцентър.

Доброволците, които подадоха заявки и получиха материали от община Търговище, са включително и от жилищни сгради, които са създали организация за почистване на районите, в които живеят.

Училищата и детски градини, записали се в кампанията, са 22. Пенсионерските клубове, подали заявки в общината, са 9. Ангажирани са и 12 читалища. Над 10 са предприятията и териториални администрации, които се включват в инициативата.

Планирани за почистване в съботния ден са дворове и пространства около обществени и жилищни сгради, паркови зони и входни артерии на населените места.

За по-добрата организация на кампанията е необходимо чувалите със събраните отпадъци да се оставят до контейнерите за смет. За извозването им се подава информация на тел. 0601 6 22 69 – Общинско предприятие БКС.

Община Търговище отново призовава всички граждани да бъдем активни и да се включим в почистването на града и селата ни, за да допринесем заедно за по-чистия  и приветлив облик на средата, в която живеем.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име