Арена Шумен

След  „Да, България“, които вчера призоваха да се спре готвената концесия на новата зала Арена Шумен,  сега и партия Атака се обявява срещу намерението на кметската администрация да даде залата на 20-годишна концесия срещу 10 000 лв. годишна такса.

„На предстоящата сесия на 27 септември аз ще гласувам против плана за общинските концесии“, обяви общинският съветник от Атака Добрин Чайлев.  Ето какво заяви той във връзка с предложената концесия:

„Концесионната такса, обявена за Арена Шумен, е прекалено ниска за такова бижу, с което шуменци разполагаме.  Ще настоявам да ни бъде предоставена финансова обосновка за тази цена, която предизвиква както недоумение и възмущение, така смях и шеги сред гражданите на Шумен.  Но дори и след такава обосновка моята позиция остава непроменена! Самият факт, че администрацията предлага да се отдаде Арена Шумен на концесия и концесионерът да ползва активите – за мен това е липса на управленски потенциал. През годините на т. нар. „Преход“, под фалшивия и лъжовен лозунг „Държавата е лош стопанин“ всичко държавно, което печелеше, се приватизира или отдаде на концесии за жълти стотинки! Ще настоявам шуменската администрация да управлява залата, като по този начин не само, че финансовите постъпления в общината ще бъдат значително над обявената концесионна такса, но и шуменци и гостите на града ще се възползват в максимална степен от потенциала на съоръжението! Защо ли? Защото държавата в лицето на администрацията ще е добрият стопанин, а не някой друг!“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име