Масови полицейски проверки по време на операцията

Нито едно пътнотранспортно произшествие не е възникнало на територията на ОДМВР- Шумен по време на 24-часовата полицейска операция във връзка с Европейския ден без загинали на пътя, която се проведе във всички страни – членки на Европейския съюз.

При извършените проверки в региона униформените са установили общо 280 нарушения. Съставени са 67 акта, наложени са 85 глоби с фиш, установени са 128 нарушения на скоростните режими.

По време на проверките са установени двама водачи, управлявали в село Осмар и село Изгрев трактори, които не са били регистрирани по надлежния ред. За престъпления по чл. 345 ал. 2 от НК са образувани бързи производства. В следобедните часове вчера в село Калино за проверка бил спрян водач на лек автомобил Фиат „Типо“ със софийска регистрация. Изяснено било, че табелите били предназначени за друг автомобил и освен това били от стар образец. За извършено престъпление по чл. 345 ал. 1 от НК е започнато бързо производство.

Преди обед за проверка между селата Хан Крум и Троица бил спрян водач на лек автомобил Шкода „Октавия“ с варненска регистрация. Зад волана бил Н.Б. /27г./ от Варна. Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества. Била отчетена положителна на тетрахидроканабинол проба. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име