Две интересни срещи организира шуменската регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ на 11 октомври, четвъртък.

От 18 ч. ще гостува бившият министър на образованието и науката, а сега успешен адвокат и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски” проф. Даниел Вълчев, който ще представи книгата си „Разкази”.  Изданието включва две части – вече публикуваният цикъл разкази „Осем и половина” и нов цикъл от осем разказа, наречен „Осмият ден от седмицата” и предназначен за всички онези, които имат необходимостта, а и способността да се откъснат от ритъма и рамката на календара и да останат със собствените си мисли и преживявания.  Срещата с Даниел Вълчев ще бъде във фоайето на втория етаж на библиотеката.

Преди това, от 17.30 ч. в изложбената зала на библиотеката, Михаил Загорски ще представи фотоизложбата на Тихомир Тричков „Истории от Индия”. Това е петата поред фотографска изложба, с която Тричков представя в родния си град своите пътешествия и срещи по света.

Тихомир Тричков е роден в Шумен, но от години живее и работи в САЩ.  Завършва курс по фотография в Калифорнийския университет, член е на Националното географско дружество на САЩ и вече има своите признания в областта на голямата си страст – фотографията.  Снимка, направена в училище в Момбаса, Кения, му осигурява място на финала в ежегодния фотоконкурс на списание „Смитсониън”.  Негова фотография от Перу е избрана за един от фаворитите на туристическия National Geographic.

Предходните фотоизложби на Тихомир Тричков, представени в Шумен, бяха посветени на Кения, Перу, Непал, Еквадор, Исландия и Рила и Куба.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име