Общинската данъчна служба работи от 8.30 ч. до 18.30 ч. без прекъсване

На 31 октомври изтича срокът за плащане на втората вноска на данъка върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данъка върху моторните превозни средства за текущата година.  След тази дата върху дължимите суми започват да се начисляват лихви, предупреждават от общинската администрация в Шумен.

Касовите плащания на местните данъци се извършват в данъчната служба на общината от 8.30 до 18.30 ч. всеки работен ден без прекъсване. Вноските за местни данъци и такси може да се преведат и по банков път. От тази година плащане може да се извърши и на всички каси на Изипей.

От общинската данъчна служба напомнят и това, че гражданите могат по електронен път да проверяват вида и размера на данъчните си задължения, като преди това трябва да заявят желание да им бъде издаден КИН – клиентски идентификационен номер.  Заявления се приемат всеки работен ден в отдел “Местни данъци и такси”. Желаещите могат да използват всяко идване в сградата на общината, за да подадат необходимия образец и да се възползват от удобството на тази електронна услуга за гражданите, посочват от данъчната служба.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име