Регионалната инспекция по околната среда в Шумен ще провери изпълнението на 29 проекта на обща стойност над 204 000 лв., които са реализирани от кметства и учебни заведения в областите Шумен и Търговище, съобщиха от РИОСВ.

Проектите са били финансирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда – 2018“.  Средства от ПУДООС са получили 5 общини, 7 кметства, 8 училища и 9 детски градини в двата региона.

Финансирането по проектите е до 10 000 лв. за общини и кметства и до 5 000 лв. за училища и детски градини.  Усвоените средства в размер на 204 240,60 лв. са разпределени така: за общини и кметства – 119 558,98 лв., за училища и детски градини – 84 681,62лв.

В училищата и детските градини в областите Шумен и Търговище са монтирани пейки, беседки, кошчета за отпадъци, облагородени са дворовете, засадени са цветя, монтирани са спортни съоръжения на открито и др.  Общините и кметствата са почистили и облагородили паркове и градинки, създадени са зони за отдих, съоръжения за игри на открито и др., информират от екоинспекцията.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име