Труднодостъпни участъци по коритото на река Камчия, които се намират извън границите на урбанизираните територии, бяха почистени със специализирана техника от натрупаните дървета и наноси, съобщиха от областната управа в Шумен. Дейностите са част от превантивните мерки за защита при природни бедствия.

В продължение на пет дни екипи на регионалната дирекция за пожарна безопасност и на Североизточно държавно предприятие при тежки условия в труднодостъпни места почистиха от натрупаната дървесна растителност участъци по коритото на река Камчия, намиращи се до мост над реката по главен път 1-7 до пътен кантон „Боаза“ от Омуртагов мост в посока язовир Тича.

Снимки областна администрация

В тези райони коритото на реката не е било почиствано от близо 20 години и за осигуряване на нормалната проводимост от Камчия са издърпани и извадени със специализирана техника голямо количество израснали или паднали във водното течение дървета и дънери. В разчистването на района участваха и трима работници от община Велики Преслав, а достъп до участъка беше осигурен със съдействието на Областно пътно управление.

Добитият дървен материал ще бъде предоставен безвъзмездно на опорните пунктове за зимно поддържане в района и на община Велики Преслав.

Областният управител проф. Стефан Желев изказва своята благодарност на ръководителите на държавните институции и на екипите, участвали в акцията, за високия професионализъм и отговорност при осъществяване на високорисковата дейност по почистване на коритото на река Камчия, съобщиха от администрацията.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име