За срок до 72 часа Окръжната прокуратура в Шумен задържа инспектора от Агенцията за безопасност на храните Красен К. /32 г./, след като го привлече като обвиняем за държане с цел разпространение и за отглеждане на марихуана. Повдигнатите обвинения са престъпления по член 354а, ал. 1 и по 354в, ал. 1 от НК, съобщиха от Апелативна прокуратура.  Днес прокуратурата е внесла искане в Шуменския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Красен К., който е ветеринарен лекар.

Досъдебното производство беше поето от Окръжната прокуратура в Шумен по компетентност, след като в частен дом в квартал Дивдядово бяха открити 80 кг стебла и листа марихуана в процес на сушене, както и количество суха маса канабис.

Инспекторът от Агенцията по безопасност на храните, чиято собственост е къщата в Дивдядово, бил спрян за проверка на входа на квартала от полицейски служители от ОД на МВР в Шумен по сигнал. Тестван с техническо средство, показанията отчели, че мъжът управлява МПС след употреба на наркотични вещества. За това престъпление се води отделно досъдебно производство, наблюдавано от Районната прокуратура в Шумен.

32-годишният мъж, заедно с полицейските служители, отишли в дома, от който се носел неприятен мирис на марихуана. Със следово куче е открита и плантация с марихуана, която Красен засадил и отглеждал в гориста местност край смядовското село Янково. Технологията за отглеждане на конопа според разпита на задържания била заимствана от сайт, информират от АП.  Иззети са 15 растения марихуана, които впечатлили разследващите с размера си – около 4 метра.

Предстои днес Шуменският окръжен съд да насрочи съдебното заседание за определяне мярката за неотклонение на обвиняемия.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име