Снимка НС
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева днес награди победителите в Международния конкурс за камерно пеене „Панчо Владигеров“.  Престижното отличие в категория „жени“ получи Петя Петрова, а Михаил Михайлов беше удостоен с първата награда в категория „мъже“.
„Изключително ми е приятно да продължа традицията и да бъда патрон на този прекрасен фестивал, защото той е стъпка към културата, към отношението към музиката“, отбеляза председателят на парламента. Цвета Караянчева поздрави организаторите – Фондация „Панчо Владигеров“, община Шумен и Министерството на културата, за това че всяка година ни правят съпричастни към творчеството на композитора, музиканта и педагога Панчо Владигеров, който е издигнал българската музика на световно ниво.
„Сигурна съм, че Международният конкурс за камерно пеене ще залегне трайно в календара на културните събития на страната ни, защото публиката го заслужава“, заяви още председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева поздрави наградените музиканти и всички участници и им пожела да изкачват нови върхове със своя талант и труд, да покоряват световните сцени и да не забравят фестивала в България.
Международният конкурс за камерно пеене „Панчо Владигеров“ се провежда под почетния патронаж на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.  Председателят на парламента присъства и на заключителния концерт на конкурса в концертната зала на Народно читалище „Добри Войников – 1856“ в Шумен.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име