Ебру Хайрединова с наградите от фестивала

21 изпълнители от 6 държави представиха своите авторски песни на европейския музикален фестивал „Златни искри“, който се проведе във Варна през почивните дни.  Песните бяха представени на живо от деца-солисти на възраст от 6 до 14 години, преминали авторитетна селекция.

Сред участниците беше и 10-годишната Ебру Хайрединова, представител на Музикална школа „New voices” от Търговище. Тя представи песента „На баща си дъщеря“ по музика и аранжимент на утвърдения композитор Светослав Лобошки и текст на младият и даровит текстописец Росен Димитров.

„За нас е огромна чест, че сме сред песните финалисти на единственият авторитетен международен фестивал за детска авторска песен в България! Самото участие в този форум е награда за всеки изпълнител, а песента да бъде забелязана и оценена от международното жури е вече оценка за труда на екипа от творци, изпълнител и педагог!“ – развълнувано сподели Деси Станкова, вокален педагог на Ебру.

Жури с председател Елена Пинджоян – създател и ръководител на най-известния вокален ансамбъл –  група „Непоседы“ от Москва, лауреат на множество награди и ордени за изкуство за деца, присъди ТРИ НАГРАДИ на талантливата изпълнителка от Търговище:

– Диплом и медал за изпълнител на Европейския музикален фестивал „Златни искри“;

– Диплом и парична награда за аранжимент на Светослав Лобошки на песента „На баща си дъщеря“ на Европейския музикален фестивал „Златни искри“;

– Диплом и награда за текст на песента „На баща си дъщеря“ на Европейския музикален фестивал „Златни искри“.

Ебру представи авторската си песен с утвърдени таланти от Русия, Италия, Украйна, Армения, Румъния и България в Grand Mall Варна и в концертното студио на Радио Варна. Форумът бе организиран от Фондация „Откритие“ в партньорство с Grand Mall и БНР Радио Варна, с подкрепата на Министерството на културата на Република България и фонд „Култура“ на Община Варна.  Целта на фестивала е да провокира създаването на нови детски песни, които да станат популярни и да се запеят от малчуганите с радост“, споделя мениджърът на фестивала Доно Цветков.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име