На 18 октомври от 19 ч. в Младежкия дом в Шумен гостува постановката „Гераците“ на добричкия драматичен театър „Йордан Йовков“.  Класическият текст на Елин Пелин се изучава в училище и спектакълът е очакван и изключително полезен за учениците, за които билетът е 6 лв., съобщиха организаторите.

Произведението е сред най – сполучливите художествени документи на едно променливо време – началото на ХХ век, когато в следосвобожденска България започват да се налагат  нови икономически отношения.  Зависимостта от парите става все по-голяма, градът започва да расте заедно с изкушенията в него, а селото се обезлюдява и връзката със земята се къса.  Любовта в дома на Герака не издържа под напора на тези промени, децата го предават и семейството му се разпада…

В днешно време тези промени са още по-агресивни и рефлектират в личния ни живот още по-дълбоко, затова класиката на Елин Пелин звучи съвсем познато.  Последните билети са в продажба на цени 6 лв. за ученици и 10 и 12 лв. за възрастни и могат да се купят от билетния център LM SI GROUP /до шуменския драматичен театър/. За повече информация тел.  09 8888 2442.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име