Кирил Добрев на брифинг в Шумен

Красимир Костов е затворена тема за БСП! – така заместник-председателят на партията Кирил Добрев определи позицията на националното ръководство към опитите на бившия кмет на Шумен да създаде паралелна структура в града. „Случаят Шумен за ръководството на БСП е абсолютно приключен“, беше категоричен Кирил Добрев, който тази вечер пристигна в града за среща с актива на партията.

Добрев застана пред журналистите в обкръжението на народния представител Иван Иванов, и на общинския и областния председател на БСП Веселин Пенчев и Николай Николов.  „Аз работя единствено и само с легитимното ръководство, затова стоя пред вас с общинския председател, с областния председател и с водача на листата. Това е БСП – Шумен“, заяви Кирил Добрев, подчертавайки ясно каква позиция заема националното ръководство във вътрешнопартийния скандал.

„Ако някой иска да яхне БСП, ако иска да я използва за ракета – носител, просто не е познал партията“, предупреди Кирил Добрев, визирайки действията на бившия шуменски кмет.  Знам, че тук продължават да се пишат жалби и да се разнасят доклади, но моето присъствие тук показва категорично кое е легитимното ръководство в Шумен, подчерта зам. председателят на БСП.  Попитан дали Красимир Костов ще бъде изключен от партията, Кирил Добрев обясни, че това се регламентира от устава на БСП.  „Ако Красимир Костов с кандидатира извън БСП, ще бъде изключен“, обясни Добрев.

Той коментира, че преди да се стигне до местните избори, за БСП предстои един много по-сериозен рубеж – европейските избори.  Европейският вот ще бъде лакмусът за следващия след него местен вот, затова ние всички трябва да направим силен фронт срещу ГЕРБ и да прекратим този феодален начин на управление, заяви Кирил Добрев. Той е убеден, че предстоят и предсрочни парламентарни избори, но не се ангажира да прогнозира дали това ще стане следващата година. Сега обаче най-важната задача на БСП са европейските избори, които трябва да се превърнат във вот на недоверие  срещу това управление, коментира Добрев.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име