Районната прокуратура в Търговище задържа до 72 часа служител на съдебната охрана, който блъснал двама младежи при управление на автомобил с алкохол и избягал от произшествието, съобщиха от Апелативна прокуратура.

С постановление на Районната прокуратура в Търговище е задържан за срок до 72 часа служителят на съдебната охрана Валентин П.  Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на средни телесни повреди на повече от едно лице при управление на автомобил под въздействието на алкохол.  След инцидента служителят на съдебната охрана избягал от местопроизшествието.  Престъплението, в което е обвинен Валентин П., е по член 343, ал. 3, буква „а“ от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години, информират от АП.

Инцидентът е станал в петък, 2 ноември, около 14.15 ч.  На двойно непрекъсната линия на пътното платно обвиняемият решил да направи обратен завой с личния си автомобил. След като не успял, дал на задна предавка и така пътуващият мотоциклет с момче на 16,5 години и момиче на 18 години се удря в него. В резултат на удара мотоциклетът се отклонил и се блъснал челно в насрещно движещ се автомобил.

Служителят на съдебна охрана не е спрял и е избягал от местопроизшествието, съобщиха от АП.  Открит е два часа по-късно в заведение.  При тест с дрегер е отчетено наличие на алкохол в кръвта му от 0,71 промила. Взета му е кръвна проба, която се очаква да излезе.

Пострадалото момиче е с три средни телесни повреди – счупена ръка и крак и контузия на белия дроб. Извършена е била операция. Пострадало е и 16-годишното момче, което е правоспособно.

Действията по разследването са възложени на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Търговище.  Очаква се днес Районната прокуратура в Търговище да внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия служител на съдебната охрана.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име