Пробация за срок от 1 година получи подсъдима за подкуп по бързо производство на Окръжната прокуратура в Шумен, съобщиха от АП.

58-годишната Анка М., която беше предадена на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен по бързо производство за даден подкуп на полицейски служители, за да не извършат действия по служба, беше осъдена днес от състав на Шуменския окръжен съд.

За престъплението по член 304а, ал. 1 от НК съдът я осъди на пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година и задължителни периодични срещи с пробационен служител два пъти седмично също за една година. Отнет е и предметът на престъплението – 20-левовата банкнота. Съдът прие, че са налице смекчаващи вината обстоятелства. Подсъдимата е с чисто съдебно минало.

На 23 октомври тази година Анка М. и нейни близки пътували по пътя Силистра – Шумен. Водач на автомобила, който бил със служебно прекратена регистрация през август, бил неправоспособен шофьор. В близост до зърнобаза „Сливак“ пътуващите в автомобила забелязали полицейски служители.  Водачът бил притеснен, тъй като, освен че не притежавал правоспособност за управление на автомобил, не носел и документи за самоличност. Спрял на пътя на около 400 метра от полицейския автомобил и направил обратен завой, за да избегне проверката. След кратко преследване колата била спряна.

За да бъде избегната санкция за шофьора, Анка пуснала 20-левовата банкнота в полицейския автомобил. На неправоспособния водач били съставени 3 акта за административни нарушения, а на един от пътниците в колата била наложена глоба с фиш, тъй като пътувал без предпазен колан.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име