Започва реализацията на проекта за подмяна на уличното осветление в Шумен, за който общината ще плати от собствения си бюджет близо 2,5 милиона лева.  Припомняме, че обществената поръчка беше спечелена от консорциум с участието на фирмите „Електроконсултстрой“, „Е- Плант“ и „Електрик дизайн“.

Според заданието на поръчката, ще бъдат подменени уличните лампи в следните участъци: 1. бул. „Симеон Велики“ – от входа на гр. Шумен до обръщача на ул. „Раковска“; 2. Общински път от Пети километър, 3. ул. „Софийско шосе“ – от табелата за входа на гр. Шумен до кръстовището с ул.„Марица“; 4. ул. „Марица“ от кръстовището с ул. „Перуника“ до кръстовището с ул. „Невен“, 5. ул. „Свети Климент Охридски“ в участъка от ул. „Невен“ до бул. „Симеон Велики“ /до Спортна зала „Младост“), 6. бул. „Ришки проход“  – от кръговото кръстовище с ул. „Владайско въстание“ до табелата за изхода от воШумен

Лампите на посочените улици ще бъдат подменени с LED-осветление, като изискването е новите осветителни тела да имат среден технически живот най-малко 40 000 часа. Ще бъде монтирана и система за автоматично управление на осветлението.

Поръчката е на стойност 2.033 333,33 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 24 месеца.

Днес фирмата-изпълнител започна да полага новите кабели за уличното осветление в участъка до Пети километър. След това ще се монтират новите осветителни тела, които ще бъдат енергийно ефективни.  Подмяната на уличното осветление ще продължи и следващата година.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име