Съвместният проект на община Шумен с Iwalk.bg „Паметник на длан – Създатели на българската държава в 3D добавена реалност“ е носител на годишната награда Smartourism.bg за 2018 г. в категорията „Интелигентни туристическа дестинация“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Годишните награди Smartourism.bg се организират от консултантската фирма ХВХ Консултинг и се присъждат в 13 категории за принос в развитието на интелигентния туризъм.  През 2015 г. ХВХ Консултинг стартира изследователския проект SMARTOURISM.BG, насочен към изследване на практиките и предизвикателства пред управлението на знанието в туризма в България.  В рамките на проекта се организира ежегодна национална конференция, където се представят резултати от изследвания, дискутират се добри практики и се връчват годишни награди.

Тази година Шумен спечели една от 13-те награди за иновативната пощенска картичка на Паметника, която позволява виртуалното 3D възпроизвеждане на всеки елемент от монумента. Наградата беше връчена на официална церемония по случай Европейския ден на туризма днес в ИнтерЕкспоЦентър в София.

По този повод директорът на общинското предприятие по туризъм Ваня Стоянова припомни, че в началото на ноември община Шумен е получила и друго признание в областта на туризма, информират от общинския пресцентър.  Отличието е от форум в Кюстендил, организиран от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.  Там на община Шумен беше дадена награда да най-добра маркетингова политика в областта на туризма за 2018 г.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име