Д-р Лиляна Куздова с дарението

Ларингоскоп и шест теглилки е новото дарение за неонатологичното отделение на шуменската болница на обща стойност около 1000 лв.  Средствата са осигурени с парите от кампанията за събиране на пластмасови капачки, инициирана от фондация „Нашите недоносени деца“ с регионален координатор Емилия Чапкънова. Шуменци са предали около 10 тона капачки, които след това са рециклирани.

Преди година организацията дари пулсиксометър за проследяване жизнените показатели на новородените, който беше на стойност 2000 лв. През 2016 г. осигури стационарен инкубатор. Засега кампанията е прекратена, но има идея да бъде възобновена с цел подпомагане неонатологичната помощ в Шумен.

Д-р Лиляна Куздова – началник на отделението, коментира: „Ларингоскопът е съвременен, с фиброптика, използваме го при реанимация на недоносените бебета. Теглилките са различни, съвременен дизайн, олекотени. С тях няколко пъти на ден ще се следи теглото на нашите бебета. Благодарим на нашите дарители. Отделението се нуждае от нов електрокардиограф на стойност 5000 лева. Старият отдавна сме го бракували“.

Валентина МИНЧЕВА

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име