Присъда от 3 години лишаване от свобода, отложена за изтърпяване с 5-годишен изпитателен срок постанови днес състав на Окръжен съд – Шумен с председател съдия Мариана Георгиева по делото срещу шофьора, който уби на пътя кмета на Кочово Кенан Ибрям, съобщиха от ШОС.

Съдът призна за виновен 19-годишния Т. Б. за това, че на 3.11.2017г. на пътя Шумен – Ямбол, в участъка между квартал Дивдядово и с.Хан Крум, при управление на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ , в пияно състояние – концентрация на алкохол в кръвта си 1.38 на хиляда, нарушил правилата за движение и като навлязъл в насрещната лента за движение със скорост за движение над позволената за пътния участък и по непредпазливост причинил смъртта на Кенан Ибрям.

Съдът уважи изцяло предявените от членовете на семейството на загиналия граждански искове, като осъди подсъдимия да заплати на всеки от родителите сумата от 35 000 лева, както и 30 000 лева на сестра му.

С присъдата ШОС лиши подсъдимият от право да управлява МПС за срок 5 години. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – гр. Варна в 15-дневен срок.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име