Полицаи задържаха след преследване 32-годишен шуменец с множество нарушения

32-годишен мъж от Шумен с множество нарушения по Закона за движение по пътищата е бил задържан в полицейското управление в Шумен, след като не спрял на стоп палка и с неразумното си поведение си на пътя застрашил участниците в движението, съобщиха от ОДМВР.

Малко след 11 ч. днес полицейски екип, който работил по безопасността на движението на ул. “Самара“ в града, забелязал водач на лек автомобил Пежо 306. Преди дни същият екип извършил проверка на колата и установил, че водачът е лишен от правото да управлява.

Униформените подали сигнал със стоп палка, но водачът ги подминал и продължил движението си. Полицаите го последвали и му дали знак със звукова и светлинна сигнализация да спре. В стремежа си да се укрие от полицаите, мъжът започнал да обикаля с автомобила в квартал Боян Българанов.

На кръстовище до бившата военна болница увеличил скоростта си и ударил леко друг лек автомобил.  Продължил, но на ул.“Самара“ бил пресрещнат от друг екип. Спрян бил за проверка. При слизане от автомобила мъжът отказал да представи документи, оказал съпротива и нанесъл удар в областта на лицето на униформен служител.

В хода на проверката било установено, че водачът Х. Х., на 32 години от Шумен, управлява в срок на лишаване от правото да шофира. На 1 декември е бил засечен да шофира без да притежава книжка от повече от две години. Свидетелството му било временно отнето, след като преди време не спрял на стоп палка и извършил други нарушения по ЗДвП.  В началото на декември регистрационните номера на автомобила му били свалени и регистрацията била прекратена за срок от 6 месеца до плащане на дължими глоби. Това не спряло Х. Х. да шофира.

Колата на задържания

Днес било установено, че е зад волана на автомобил с номера, предназначени за друго превозно средство. Тестван бил за алкохол и наркотици – пробата му е отрицателна. Мъжът е с множество установени нарушения на пътя – за шофиране без книжка, без „Гражданска отговорност“, след употреба на алкохол, след причиняване на пътно произшествие, след неизпълнение на полицейско разпореждане.

Има наложени и влезли в сила наказателни постановления на стойност 6 490 лева, които не са платени. След преглед в МБАЛ – Шумен е установено, че полицейският служител е с открита рана. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Хасан Хасан ? Така ли се казва? Сложете му снимки в лице да гго знаят

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име