Коледното тържество, организирано от МВР, зарадва 94 деца от цялата страна
За пореден път Академията на МВР отвори врати за традиционното коледно тържество, организирано в рамките на Националната благотворителна кампания за подпомагане децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.  Инициативата се провежда под патронажа министъра на вътрешните работи министър Младен Маринов.
В краткото си обръщение към децата министърът ги увери, че подвигът на техните родители няма да бъде забравен, а те – техните синове и дъщери, винаги трябва да се чувстват деца на герои и да се гордеят с делата на своите бащи. Той им пожела светли празници, топли спомени и усмивки.  Вътрешният министър благодари сърдечно на всички, с помощта на които стана възможна и се разви кампанията. „Благодарение на тяхното благородство всяко от нашите 94 деца ще получи за Коледа сумата от 700 лева. Подкрепата на тези хора ни дават сила и увереност да продължим делото на своите колеги“, допълни още министър Маринов.

И тази година спомоществователите на благотворителната кампания бяха осигурили много подаръци за децата, сред които бе и 13-годишната Златина Здравкова от Търговище – дете на рано починал служител на РУ-Търговище. Тя е ученичка в седми клас на СУ „Проф. Никола Маринов“ в града.

На церемонията бе съобщено, че по традиция и тази година в навечерието на Коледа децата ще получат от Технополис и Практикер ваучери на стойност 750 лв.  Към коледното издание се присъедини и „БИЛА – България“ с ваучери от по 150 лева.  За доброто им настроение се погрижи Фондация „Емил Шарков“, с помощта на която гости на децата бяха Орлин Павлов, Тита и Искрата.

По време на официалната церемония  беше излъчен и клипът на Коледната кампания за 2018 г., изработен от Пресцентъра на МВР за дарителската инициатива, а децата получиха своите подаръци от министъра на вътрешните работи Младен Маринов и  председателя на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“ Тодор Белчев.

Началото  на кампанията бе поставено през 2003 г.  Средствата по нея се набират целогодишно чрез кратки номера 1866 и 0900 5 1866, специално открити от телекомуникационните компании, и по банков път, а от няколко години и от служителите на МВР, които ежемесечно заделят от заплатите си сума за благородната инициатива. Така стана възможно тази година за първия учебен ден 100 деца да бъдат подпомогнати с по 500 лева от средствата, набрани в рамките на Националната благотворителна кампания. По 700 лева получиха девет деца, които завършиха средното си образование през 2018 г.  За семействата МВР организира и седемдневни ваканции в края на юни и в началото на септември т. г. в базите на ведомството в Созопол и Несебър.  В навечерието на коледните празници набраните през годината средства се разпределят на равни суми и се превеждат по сметките на децата, открити от ДСК.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име