Победителите в класацията на най-добрите медици в МБАЛ - Шумен за 2018 г.

В края на месец декември на церемония в МБАЛ – Шумен бяха избрани лекар и сестра на годината, които по традиция се излъчват от работещите в здравното заведение.

Лекар на годината стана д-р Валентин Петров, старши ординатор в Спешно отделение.  За сестра на годината беше избрана ст. сестра Шенай Салиева от същото отделение.

„Тази награда я приемам като оценка за работата на екипа, с който работя.  Тя е признание за неуморния труд, за грижите, които полагаме за нашите  пациенти . Знаете, че през спешно отделение минават много тежки случаи. Пациенти, за които всяка минута е рискова за живота“, разказа д-р Петров. Той е лекар в отделението от откриването му на 1 февруари 2007 г.   През изминалата 2018 г. през отделението са преминали над 28 500 пациенти от цялата област.

„Всеки пациент като дойде при нас счита, че е спешен. Разбираме притеснението на хората, особено когато става въпрос за здраве. Искам да ги успокоим, че преценяваме много внимателно кой пациент трябва да бъде прегледан преди другите предвид състоянието му. Има и недоволни, като навсякъде. Работим  и помагаме на всички в нужда“, обясни сестра Салиева.

На второ място в класацията на МБАЛ е също лекар от Спешно отделение- д-р Реджеб Халим, специализант по кардиология.  Рентгеновият лаборант Айсел Ферадова е също на второ място.  Д-р Ивайло Петров и м.с. Антония Тодорова от Неврологично отделение допълват призовите места на най-добрите професионалисти по здравни грижи в МБАЛ – Шумен

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име